maandag 7 september 2020

Eerste Communie 2020 en 2021

Deze maand hebben we op twee zaterdagen eerste communievieringen gehouden voor de kinderen die zich al voor de coronacrisis hadden voorbereid, rekening houdend met de Covid19-maatregelen. Deze verlopen zeer goed, zij het in kleinere kring. Helaas kunnen niet alle familieleden bij zo’n viering aanwezig zijn, maar daarvoor is wel alle begrip in deze tijd.

Hoe gaat het volgend jaar? Daarover krijgen we nu al vragen. Wij kunnen met alle corona-ontwikkelingen niet echt ver vooruit kijken. Communiemissen plannen is dus wat lastig. We hopen geen tweede corona-golf of nieuwe beperkingen te krijgen, maar zo zeker zijn we nog niet. Zonder vaccin is het afwachten en voorzichtig blijven…

Bovendien zijn we gestart met het familiepastoraat, en wij willen voor de gezinnen die een communicant hebben, meer aanbieden dan de communievoorbereiding. Geloofsopvoeding is een weg met Jezus en de Kerk en dan is er meer te beleven dan alleen het moment van de eerste communie. Eerste communie blijft uiteraard mogelijk, maar wel met meer mogelijkheden ook echt als gezin te groeien in een band met Jezus die we ontvangen in de Hostie.

Aangezien we op dit moment nog evalueren hoe het is gegaan en werken aan de plannen voor 2021, kunnen we op dit moment nog niet veel zeggen over aanmelden, of data. Als u zich meldt bij het kantoor of de communiewerkgroep, worden uw gegevens genoteerd, en wordt er contact opgenomen als we iets meer kunnen zeggen. Wij rekenen op uw begrip!